21 Mayıs 2011 Cumartesi

İngilizce Öğrenmek Meğer Ne Kolaymış!

                          İngilizce Öğrenmek Meğer Ne Kolaymış!
  İngilizce öğrenmek gün geçtikçe önemini daha da çok arttırıyor. Dünyanın küreselleşerek giderek adeta küçük bir köy haline geliyor oluşu ingilizcenin öneminin artmasına sebep oluyor. Yurdum insanı dışında neredeyse dünyanın her yerinde insanlar ingilizce biliyor.

  Peki klasik yöntemlerden usandık, ''bize kolay ingilizce öğrenmenin yolunu, en iyi ingilizce cd setleri hangileridir söylermisin'' dediğinizi duyar gibiyim;)

   O halde size şimdiye kadar pek karşılaşmadığınız bir yöntem söyleyeyim.
Bu yöntemle ingilizce öğrenmek hem daha kolay hem de daha keyfli olacak.Bilimsel araştırmalar şunu ortaya koyuyor:
   Bir konu anlatılırken ne kadar fazla duyuya hitap edilirse o konu o kadar kalıcı oluyor. Yani sadece dinleyerek öğrenmek kalıcı olmuyor. Kişinin duyarak öğrenmenin üzerine bir de görerek öğrenme eklenince işte o zaman öğrenilen bilgi daha kalıcı oluyor.
   Dolayısıyla artık hemen herşey görsel anlatımlarla destekleniyor. Mesela aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi ingilizce cd setleri ile artık size herşey renkler vs. kullanılarak açık ve net olarak anlatılıyor.

   Peki nedir bu yöntem?

 Colourful Translation Technique açılımı (Renkli Tercüme Tekniği) olan CTT: Öğrenilen yabancı dildeki her bir cümlenin, kelime kelime tercüme edilerek renklendirilmesine ve renk eşleştirmesi yapılarak cümlenin anlamının net bir şekilde ortaya çıkmasına imkan veren tekniğe verilen isimdir.


 CTT tekniği sayesinde İngilizce cümleler, Türkçe kadar kolay bir hale getiriliyor. Önce İngilizce cümleler, kelime kelime ve ek ek renklendiriliyor. Daha sonra yine aynı şekilde Türkçe karşılığı veriliyor. Sesli Turbo İngilizce Kitaplarını kullanan kişiye ise tek birşey kalıyor. O da renk eşleştirmesi yapmak ve İngilizce cümlenin anlamını hemen kavramak. Bu metod sayesinde programda geçen 3500 cümlenin anlamını çözmek için vakit kaybı söz konusu olmuyor.

 Bu yöntemle ingilizce öğrenmek için dershaneye veya kursa gitmeme gerek var mı?
  Tabiki hayır. Bu yöntemin cazipleştiren sebeblerden biri de bu zaten. İngilizce öğrenmek için artık o kurs senin bu kurs benim diye dolaşmanıza gerek yok. Kendi kendinize dilediğiniz zaman çalışıp dilediğiniz aman mola vereceksiniz. Üstelik evinizin rahatlığında ingilizce öğrenmenin keyfini çıkaracaksınız.

Bu inanılmaz fırsattan yararlanmak ve kolay ingilizce öğrenmek için buraya tıkla!

İlgili Kelimeler: kolay ingilizce öğrenmenin yolu,ingilizce cd setleri,ctt yöntemi

0 yorum:

Yorum Gönder